A plasztikkártyák egy másik, hivatalosabb arca

A plasztikkártya - mint belépő, vagy beléptető-kártya

Egy plasztikkártyát az értékesítési – illetve marketing célokon túl, számtalan más dologra is használhatunk. Gondoljuk csak végig, hány alkalommal adtak a kezünkbe plasztikkártyát pl. akkor, ha várakoztunk, majd be szerettünk volna jutni valahová, pl. egy hivatalos helyre. Vagyis máris itt a következő, széleskörű felhasználási lehetőség: a plasztikkártyát használhatjuk, mint belépő, avagy beléptető kártyát is.

48428949_m.jpg

Nyilván minden vállalatnak, s ma már egyre inkább a hivatalos szerveknek is egyedi arculata van, mely megkülönbözteti őket más szervektől, hivataloktól illetve vállalatoktól. Egy adott vállalati arculat pedig végig kell, hogy vonuljon minden megjelenési formán, a céges névjegykártyáktól elkezdve a belső terekben megjelenő grafikán és látványon túl, még az ügyfelek, vagy a hivatal vendégei számára megtervezett ideiglenes, chipes beléptető-kártyáig. Ezért nálunk, ha plasztikkártyát rendel, természetesen kérheti az egyedi, személyre szabott grafikát is plasztikkártyájára, de akár Ön, mint megrendelő – is hozhatja az egyedi grafikáját, melyet az új, elkészítendő kártyája szán majd.  

Ide sorolhatók az újabban bevezetett személyre szóló sportkártyák is, melyek szintúgy egy elektronikus ellenőrzővel, chippel is rendelkeznek, éppen azért, hogy több szolgáltatónál, létesítménynél is egy adott rendszert használva tudják biztosítani a hivatalos és jogszerű beléptetésünket a kártya leadásával. 

Vagy akár mint kulcskártya…

Bizonyára ilyennel is sokan találkoztunk már a nyaralás, pihenésünk során, amikor hotelben, szállodában, vagy egy kellemes kis apartmanban szálltunk meg. Ezek a kártyák ilyenkor a bejárati ajtók kinyitására lettek optimalizálva. Elektronikus ellenőrzési lehetőségekkel látták el ezeket a plasztikkártyákat, hogy csak az arra jogosult, vagyis éppen aki a kártyát birtokolja – az tudja az ajzót kinyitni a segítségükkel. 

És a leghivatalosabb kártya típus: az igazolvány

Elég, ha csak megnézzük mai, mostanság elkészült kártya formátumú személyi igazolványunkat, avagy lakcímkártyánkat: Mindkettő egy egyszeri felmutatásra szolgáló, de tartós anyagból készült, több évig használható plasztikkártya, mely hivatalos, személyes adataink tárolására szolgál, fényképpel, vagy egyes kártya típusoknál – pl. a lakcímkártya esetben - a nélkül. Ezek a kártyák a hivatalos szervek számára mintegy egyszerű felmutatással használhatók, hitelességünk, személyünk igazolására szolgálnak. Ilyen a személyi igazolvány, a lakcímkártya mellett pl. a diákigazolvány is. Chippel, elektronikus ellenőrzővel nem rendelkező kártya. Egyszerű felmutatással használható, mely személyes adatokat, illetve fényképet is tartalmaz többnyire, éppen ezért arcképes igazolványnak is hívják. És bizony, ma már ezek is plasztikkártya formájában lapulnak nap mint nap a tárcánkban…