Plasztikkártyánkkal lépjünk túl a középszerűn!

plasztikkartyankkal-lepjunk-tul-a-kozepszerun.png

Térjen el az átlagostól! Tűnjön ki a tömegből! Plasztikkártyája designjával, megjelenésével a legegyszerűbben, legcélzottabban tudja kifejezni vállalkozásának egyéniségét, profilját.

Ezek a különböző formájú, anyagú, méretű intelligens kártyák az egyedileg megtervezett grafikai felülettel, a választott színvilággal, a legmegfelelőbb megszemélyesítési mód alkalmazásával a tökéletes biztosíték arra vonatkozóan, hogy vállalkozása a megfelelő figyelemben részesüljön. Mivel az utóbbi évek egyik legkeresettebb, legsikeresebb terméke lett a nyomdai anyagok közt a plasztikkártya, ezért nagyon fontos és hasznos felismerni, hogy annak a praktikussága mellett komoly esztétikai megítélése is van. Manapság az élet minden területén alkalmazzuk ezeket a kártyákat, ezért ennek piaca nagyon széleskörű. Ma már egy átlagos, kevésbé igényes plasztikkártya nem életképes, hiszen exkluzivitáshoz szervesen hozzátartozik a megjelenés, küllem, design, stílus, elegancia is. Mindaz, ami vizuális, ami képi, amire legelőször felfigyelünk, ami az első benyomást kelti. Elképzeléstől függően ezek a kártyák lehetnek egy, illetve két oldalas kivitelezésűek, dombornyomottak, a műanyag hordozófelületre pedig rákerülhetnek a legfontosabb információk, mint például vállalkozása lógója, aláírás-mező, vonalkód, mágnesszalag, chip, stb. A kártyák hatékonyságát, sokoldalú felhasználhatóságát, praktikus kezelhetőségét, időtállóságát ma már nem kérdőjelezzük meg, viszont az utóbbi időben esztétikai elvárásokat is megfogalmazunk irányukba. Grafikusok, tervezők csoportja segít a legcélravezetőbb design kialakításában, abban, hogy ezek a plasztikkártyák adott esetben valóban marketing fogásként is tudjanak működni.

Leendőbeli kártyánk megtervezésekor érdemes minden apró részletet átbeszélni, átgondolni. Ilyen a megfelelő méret kiválasztása, az alapanyag, az alapot képező PVC vastagságának eldöntése, a felületre felkerülő színvilág kiválasztása, stb. Nyomtathatunk monokróm, vagy több szín alkalmazásával, a végeredményt elláthatjuk a jobb kopásállóság érdekében védőfóliával. Egy sikeres plasztikkártya esetében fontos szempont, hogy mennyire aprólékos, kidolgozott a felület, a vizuális összhatás, és nem utolsó sorban, hogy milyen üzenetet hordoz adott esetben a kártyán lévő grafika. Érdemes tehát ötletünket átbeszélni, hiszen több éves tapasztalatunk alapján sikerült bizonyos jól bevált sablonokat, sémákat létrehozni, amelyek támpontként szolgálnak, hogy plasztikkártyája valóban egyedi legyen. Ezek a támpontok egészen széles spektrumból táplálkoznak: a színszimbolikától kezdődően egészen az ikonográfijáig, és akár kultúrtörténeti, szociológiai ismereteket is magukban foglalnak. Minden nap számtalan ilyen jellel, szimbólummal találkozunk, amelyek teljesen beépültek már a tudatunkban, ezért nem is tűnnek fel már számunkra. Nem mindegy azonban, hogy mit választunk arra a felületre, amely képviseli vállalkozásunkat. Rengeteg félreértés született már abból, hogy a kiváló ötletet nem megfelelően kivitelezték. Kártyáját ne bízza a véletlenre! Segítünk, hogy a legmegfelelőbb alapra az Önnek megfelelő tökéletes képi világ kerüljön!